Divizia Echipamente Clinice

STERILIZARE ŞI IGIENĂ

Echipamente, consumabile şi accesorii pentru STAŢII CENTRALE DE STERILIZARE (SCS/CSSD)

TEHNOPLUS MEDICAL vă propune soluții complete pentru asigurarea unui flux de lucru corespunzător în cadrul departamentelor de sterilizare.

FLUXUL DE LUCRU ÎN STAȚIA CENTRALĂ DE STERILIZARE (SCS/CSSD)

Fluxul de lucru corespunzător în cadrul SCS este deosebit de important având în vedere că dispozitivele medicale (DM) contaminate nu trebuie să intre în contact cu cele decontaminate sau sterilizate. Este necesară deplasarea exclusiv unidirecțională a DM, de la zonele contaminate către zonele de depozitare a DM sterilizate.

Pentru a facilita deplasarea unidirecțională a dispozitivelor medicale și pentru a menține distincția clară între zonele contaminate și zonele curate, este necesară instalarea unor bariere fizice (pereți despărțitori) care să separe diferitele zone funcționale (de activitate) ale SCS.

SCS este împărțită în zone de activitate, care, la rândul lor, sunt împărțite în zone și locuri specifice.

  1. Zona pentru decontaminarea DM: Recepția și sortarea dispozitivelor medicale (DM) care necesită a fi procesate;  curățarea manuală și clătirea DM.
  2. Zona pentru pregătirea, împachetarea și sterilizarea DM: Inspecția DM; asamblarea DM alcătuite din diferite componente; împachetarea (ambalarea) DM în pungi, pachete sau tăvi, în vederea sterilizării; etichetarea DM ambalate; sterilizarea DM ambalate.
  3. Zona pentru depozitarea DM sterilizate: Depozitarea DM sterilizate; depozitarea cărucioarelor și a containerelor de transport; pregătirea DM sterilizate pentru transportul acestora către unitățile necesare.
  4. Zone anexe (subordonate): Birouri; vestiar; toaletă; încăpere de recreere; sală de ședințe; arhivă; spațiu pentru depozitarea consumabilelor; spațiu pentru DM de schimb (pentru înlocuirea DM defecte); spații tehnice (sistem de alimentare cu apă, alimentare centrală cu aer, etc). 

... quality for life